Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// 2 maal tweede plaats voor Hunters Scendix
09 Januari 2013

2 maal tweede plaats voor Hunters Scendix

In de openingsproef van de CSI** Mechelen werd Scendix 2de. Enkel Jody Bosteels kon het parcours sneller afwerken.

In de grote prijs op vrijdag gingen 52 combinaties van start. 13 behaalden de barrage. Slechts 5 bleven daarin foutloos. De overwinning ging naar Jan Vinckier. Scendix en Brecht plaatsten zich op een schitterende 2de plaats.
Enkele citaten net na de proef:
''‘We hebben hier bewust naartoe gewerkt en alles klopte in de GP’, lacht Vinckier. Dat kon zijn goede vriend Brecht Bille enkel beamen: ‘ik het het verspeeld in de laatste lijn, ik heb iets te afwachtend naar de laatste hindernis gereden.’ Scendix is nochtans sneller, weet Vinckier, het is Jan van harte gegund, lacht Brecht Bille, die in Mechelen voor de tweede keer tweede werd.''

Op zaterdag werden de Hengstenproeven verreden. Ook in deze proeven hadden we enkele troeven om naar huis te gaan met de overwinning.
In de grote proef (Sires of the world) startte Brecht met Scendix. De deelname was nog twijfelachtig doordat Scendix zijn ijzer aftrapte en zich wat bezeerde in de GP de dag voordien. 
Maar in de proef(Sires of the world) op zaterdag zagen we een grettige scendix, misschien wel wat te grettig want op 1 hindernis viel hij wat naar binnen waardoor de afstand naar de sprong niet ideaal was en hij een stomme fout kreeg. Het weekend was zeker geslaagd. Op naar CSI*** Drachten (weekend 10-13jan)

Bij de 5-jarigen kwam de regerend Belgisch Kampioen aan de start. Hunters Scendro (Scendix). Na een feilloos basisparcours kwalificeerde hij zich voor de barrage. Hierin beslisten we om weinig risico's te nemen met oog op de CSI***YH Drachten (10-13jan). Doch eindigde Scendro nog op een 2de plaats.

Eerst volgende concours is CSI*** Drachten. Deelnemende paarden (Hunters Scendix (CSI3*), Enjoy Louis (CSI3*), Hunters Scendro en Tornado des monts (CSI*YH).

Tot binnenkort

Hunters Studfarm-team
Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten